Scroll To Top

Proud – Koselig soulblanding

Artister: Sjangre: ,
Karakter

Frøken Small har som de fleste vet en særdeles karakteristisk stemme, eller rettere sagt; måte å synge på. Så lenge du ikke har problemer med “potetstemmen” (som enkelte oppfatter som en kvinnelig utgave av Kirkvaags “Vart du skræmt no”-trønder), er det lett å like den sympatiske vokalisten. Proud er som skapt for radiospilling, uten noen spesiell nytenkning eller provokasjoner. Grunnen til at det ikke blir for forutsigbart eller kjedelig er at låtene rett og slett holder mål. Popmusikk er skummelt på mange måter, for balansegangen mellom banalitet og genialitet er særdeles fin, men Proud balanserer absolutt på den rette siden. Om ikke genialt, så bedre enn kurant.

Tittelsporet og blant annet Wherever The Road Goes, Holding On og I’ve Been There er alle gode poplåter både i utførelse og form. Heather Small vet å prege sanger med sin stemme og med sin utvilsomme karisma. Hennes debutalbum er ikke akkurat milevis unna M People, så hvis det ene faller i smak, vil også det andre gjøre det.

Ellers er dette ei plate som gjerne kan stå i samlingen hvis du trenger en buffersone mellom deg og besøkende som ikke føler seg helt vel med “black-death-super-speed-metal”-samlingen din. Koselig plate, med andre ord!

Om skribenten

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsmedarbeider på NTNU. Har vært vokalist i det ganske ambisjonsløse hardrockbandet Rebolt. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

kommentarer