In Case You Didn’t Feel Like Plugging In – Nakent fra gjenoppstått The Posies

In Case You Didn’t Feel Like Plugging In – Nakent fra gjenoppstått The Posies

For noen år siden gikk låtskriverne Jon Auer og Ken Stringfellow hvert til sitt. Begge var desillusjonert med musikkindustrien, talløse studioer og hele bandkonseptet. Dette skjedde i ordnede former; et avskjedsalbum ble spilt inn, en avskjedsturne (bl.a. til Norge) ble gjennomført, og så var det over. I sommer kom samlealbumet Dream All Day som et endelig punktum

Siden den gang har Stringfellow spilt sammen med R.E.M. og produsert et album for den norske gruppa Beezewax. Han gjestet også Norge med en akustisk solokonsert i fjor, noe denne anmelderen var heldig nok til å få med seg. Pussig nok spilte han nesten bare The Posies-låter.

Men så var det over! Nei, det var det ikke! Auer og Stringfellow ble overtalt til å gjøre en siste konsert, en akustisk konsert uten resten av bandet.. Det gnistret igjen, samspillet satt, fansen jublet. Dermed ble det flere konserter, som igjen ble til denne utgivelsen.

Mange band har svidd seg på å lage unplugged-album. Nakenhet kler ikke alle, valker og appelsinhud blir plutselig synlig for all verden. Ikke alle mestrer et så nedstrippet format, og tidlig på 90-tallet dummet mange seg ut ved å bidra i den såkalte «MTV Unplugged»-serien.

The Posies er aldri i nærheten av å dumme seg ut på In Case You Didn’t Feel Like Plugging In. Til det er Auer og Stringfellow for sikre musikalsk sett, og låtene er grunnleggende gode uansett hvilket format de presenteres i.

Seattlearven kommer veldig tydelig frem på denne innspillingen. Enkelte steder hører man likheten med bysbarna Nirvana, men der Nirvana var voldsomme og destruktive jager The Posies i stedet de gode låtene, samspillet og harmoniene.

Høydepunktene på denne platen er Suddenly Mary, Grant Hart, Flavour Of The Month og I May Hate You Sometimes. Men alt er bra.

Men nå er vel historien om The Posies slutt? Neida, 11. november spiller Auer og Stringfellow på Kvarteret i Bergen, og 12. november står de på scenen på John DEE i Oslo. Hva som skjer etter det har jeg virkelig ingen anelse om..

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.