Road Rock – Rufsete gitarhelt

Road Rock – Rufsete gitarhelt

Denne plata er kreditert Neil Young, Friends + Relatives. Nå må ikke dette tolkes dithen at dette er et useriøst band uten kompetente musikere, et band med Jim Keltner på trommekrakken blir vel aldri dårlig. Men denne plata viser artisten fra en enda mer rufsete og ustrukturert side enn vi er vant til. Og det sier sitt, Neil Young & co. har vel aldri vært mistenkt for å spille etter noter.

Plata åpner med en atten (!) minutters jam over Cowgirl In The Sand. Også versjonene av Words og Tonight’s The Night passerer ti minutter, men Young og bandet kommer faktisk helskinnet fra det, til tross for lange instrumentalpartier. De som setter pris på Neil Youngs gitarferdigheter får i alle fall valuta for pengene med denne utgivelsen.

På grunn av de lange låtene er det bare plass til åtte stykker her. Av disse er bare en ny. Fool For Your Love skriver seg ikke inn i historiebøkene blant Youngs sterkeste låter, men er en hyggelig liten sang. Til slutt leverer bandet med god hjelp av Chrissie Hynde en forrykende versjon av Bob Dylans klassiske All Along The Watchtower som virkelig slår gnister. Platas ubestridte høydepunkt.

På ryggen til CDen står det Road Rock V 1. Det skal kanskje tolkes som om det vil komme flere plater av denne sorten. Kanskje kan man se på dette som en slags offisiell bootlegutgivelse. Det vil slett ikke være dumt, men dette er nok noe som først og fremst er myntet på de som allerede er helfrelste Young-fans. Denne plata er ikke noe egnet sted å starte for de som ikke kjenner Neil Youngs produksjon fra før, men dersom du har mer enn en håndfull Neil Young-plater i samlinga kunne du neppe fått en bedre julegave en dette.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.