Disconnected – Vakkert fra Unni

Disconnected – Vakkert fra Unni

Resultatet ble Disconnected, et album hvor Unni Wilhelmsen selv tar styringen, uavhengig av plateselskapet. Dette førte til at hun måtte satse egne penger på et prosjekt som i følge fagfolk var av den usikre sorten. Det ferdige resultatet imponerte tidligere tvilere, penger ble tilbakebetalt, og hun fikk lovnad om at ting heretter kunne gjøres på Unnis egen lille måte.

Radiosingelen Homewrecker åpner albumet, fulgt opp av fantastisk fine Lay Myself Down, hvor hun får drahjelp av sine venner i bergensbandet Poor Rich Ones.

Resultatet av samarbeidet er en veldig vakker melodi som er blant de beste på platen. Unni Wilhelmsen er kjent for sine melodiøse, til tider triste sanger, og verken Sea Of Faces eller Truth Be Told bryter med det varemerket. Dette er begge melodier som kunne ha blitt på grensen til det kjedsommelige dersom vokalen hadde vært annerledes. I stedet tilfører Unnis fantastiske stemme det lille ekstra som gjør at låtene bare blir vakre.

Hun mener selv at hun har forandret seg i løpet av sine fem år som plateartist. I likhet med foregående album Back In The Blonde har det også på Disconnected blitt lagt hovedvekt på gitarbaserte rolige låter. Likevel finner vi innslag av det lystigere slaget, som for eksempel i 5th Floor (From The Street), som leder an tempoet til albumets beste låt; Little Mouse Me. Igjen benytter hun Poor Rich Ones’ vokalist Williams ferdigheter som supplement. Resultatet er perfeksjon når en av tidenes kanskje beste vokalister bidrar på et slikt spor: Å høre to så sterke vokalister sammen er en sann fryd for øret!

Disconnected er en nydelig plate som viser at Unni Wilhelmsen vet hva hun vil, og ikke minst at hun gjennomfører sine mål med stil. I følge henne selv er neste plate allerede langt på vei planlagt. I mellomtiden kan vi lene oss tilbake og nyte resultatet av en svært musikalsk kvinnes isolasjon på en øde øy…

Beate Magerholm

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.