The Any Day Now EP – Britenes nye funn

The Any Day Now EP – Britenes nye funn

Med The Any Day Now E.P. befester ihvertfall Elbow seg som en av de aller sterkeste nykommerne på den britiske pophimmelen. Den knallsterke tittellåten Any Day Now har allerede markert seg som en vinner; Først ble den kåret som ukas singel i NME, og siden har låten blant annet gått på «heavy rotation» på MTV, noe som sannsynligvis også banet vei for britene til toppen av Panoramalisten for noen uker tilbake.

Foruten tittelsporet, vitner også EP-ens tre andre låter om at Elbow har noe på gang. Gruppen er alt annet enn morsomme i sitt heller dystre og dunkle musikalske univers, men leverer varene med en særegen identitet såvel som sterk troverdighet for nykommere å være. Musikalsk kan de neppe sammenlignes med et band som for eksempel Coldplay, men havner heller et sted mellom Tindersticks og Monopot. Men Elbow har definitivt noe eget ved seg som kan føre til at de når ut til en større masse enn noen av disse.

Det går mer i moll enn i dur når Elbow trår til, mens musikken som sniker seg ut fra høyttalerne signaliserer at det er på tide å lene seg tilbake for å nyte øyeblikket. Denne følelsen vedvarer gjennom samtlige fire spor, hvor særlig sistelåten None One, er fullt på høyde med det som gjør tittelsporet til en gripende lytteropplevelse. Men også de to låtene i mellom; Wurzel og Don’t Mix Your Drinks, har sin fengslende virkning. Elbow overtar stafettpinnen etter Coldplay, any day now…

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.