Mongo Norway (A Guide To Nightlife In Oslo) – Hardtslående nasjonalromantikk

Mongo Norway (A Guide To Nightlife In Oslo) – Hardtslående nasjonalromantikk

Med hardtslående syttitallsriff slår bandet deg rett i flausen fra første stund med tittelsporet Mongo Norway. En låt som nærmest kunne vært hentet rett ut fra begynnelsen av det glade syttitallet. Bortsett fra teksten da selvfølgelig, som fungerer mer som en advarsel til alle dem som skulle finne på å bevege seg i retning av Norges mange skumle gater. Morsomt!

Så var det klart for spor to, som er en slags hyllest til all den moroa vi finner på her i dette landet. Alle disse morsomme nordmenn som har underholdt oss fra fjern og nær. Også dette akkompagnert av tunge, tunge rytmer. Den godeste vokalist Lars Lønning, som for øvrig har litt av hvert å slekte på, kan virkelig dette med å hedre moderlandets gamle helter. Dette fortsetter han da også med i King Of Norway som er hentet fra deres album Tung, Tung, Politisk Rock.

Avslutningsvis blir vi tatt med til konsert i London, hvor Black Debbath tydeligvis må ha opptrådt for flerfoldige tusener av mennesker, ihvertfall hva klappingen i bakgrunnen antyder. Dette er skivas kjedeligste låt hva musikk angår, men holder absolutt mål tekstmessig. Jeg vil tro at det var litt av poenget.

Det er vanskelig å tilfredsstille de norske lattermusklene over lengre perioder, men i motsetning til enkelte ubarberte «humorister» fra Oslos beste vestkant, klarer gutta i Black Debbath å holde det gående som aldri før. Eller som Lars Lønning selv sier det i låten Great Norwegian Comedians: «They really know how to make me laugh; those Norwegian Comedians!».

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.