Viva – Stonerrock fra Lillestrøm med internasjonalt snitt

Viva – Stonerrock fra Lillestrøm med internasjonalt snitt

El Caco har all mulig grunn til å se lyst på framtida si, for debutalbumet Viva er en solid utgivelse som muligens kan gi Norge enda et band innen metalsjangeren som slår igjennom ute i den store verden.

Bandet består av Thomas Fredriksen på trommer, Anders Gjesti på gitar og Øyvind Osa på bass og vokal; Og selv med bare tre medlemmer, skaper bandet et vanvittig trøkk på dette albumet, og er tydelig dyktige musikere alle sammen. Vokalist Øyvind Osa har forøvrig en stemme som passer perfekt inn i settingen til El Caco. Bandet henter inspirasjon fra medlemmenes egne favoritter som Fu Manchu, Kyuss, Tool og en kan også merke at gutta har tilbrakt tid med album fra Black Sabbath og Led Zeppelin. Jeg vil også hevde at Metallica kan brukes som referanse på en del av sporene.

Låtmateriale er solid, selv om et par spor er såpass anonyme at helhetsinntrykket blir noe svekket. Men med tanke på at dette er deres første album, er det veldig bra saker som blir presentert på Viva. Av høydepunkter vil jeg trekke fram åpningskuttet I’ll Play, som fungerer ypperlig som førstelåt; En låt som pisker opp stemningen med tunge riff og heftige taktskifter, kombinert med solide vokalprestasjoner fra nevnte Osa. Singelen Cosmic er for tida å høre på radio, og er kanskje den mest kommersielle og radiovennlige låta på albumet. I så måte er dette sikkert et bevisst valg, men denne er uansett blant albumets beste. Siste sporet jeg vil trekke fram, er egentlig to låter (?). Mescaline er en kort akustisk instrumental, som glir over i den veldig Black Sabbath-inspirerte låta Monster. Dette er virkelig tøffe saker, og etter min mening albumets aller beste øyeblikk.

Bandet holdt releasekonsert på So What! tidligere denne uken, noe undertegnede dessverre ikke hadde mulighet til å overvære. El Caco har ry på seg for å låte enda tøffere live enn på plate, noe som er et særdeles viktig poeng når bandet skal vise seg fram i det store utland. Norske metalband har gjennom mange år opparbeidet seg et solid rykte utenlands til tross for manglende nasjonal oppmerksomhet. Dette gjelder vel i første rekke innen den tyngre delen av sjangeren, men når vi først skal eksportere et band innen ordinær heavyrock, så er nok El Caco et band som virkelig har potensiale til å kunne gjøre suksess.

Espen Hovelsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.