Making Enemies Is Good – Skitten, elektrisk rock’n’roll

Making Enemies Is Good – Skitten, elektrisk rock’n’roll

Dette høres jo ut som ryggsleiking av verste merke, men det er bare sånn det føles etter å ha hørt denne plata en håndfull ganger. Den er bare deilig, og et nødvendig kjøp hvis du allerede har skivene til Hellacopters og deres like i samlingen. Jeg var litt nervøs før denne plata ble plassert i spilleren første gang; klarer de å tangere sin grenseløst elektriske Total 13? Svaret er et ubetinget, og noe overraskende ja!

Med Making Enemies Is Good har nemlig Backyard Babies tatt en vending mot et glattere lydbilde enn på dens skitne forgjenger. Mange er nok redd for at bakgårdungenes trøkk og fandenivoldskhet er blitt borte i miksen, noe som klart kan sies ikke er tilfelle. I stedet har man klart å legge trøkket i instrumenttrakteringen og plata låter bra (særlig med volumet stilt til nivå 11!).

Låtene er aldri særlig politiske korrekte eller originale. Men med det håndverket Backyard Babies legger til grunn samtidig med det uovervinnelige trøkket de har i hele skiva, så gjør ikke det noe i det hele tatt. I forhold til Total 13 synes jeg låtene nå helhetlig sett er holder et jevnere nivå og jeg har enda ikke klart å peke på svake punkter på denne skiva. Det er like vanskelig å peke ut favoritter som skiller seg klart ut fra hopen. Men med en pistol mot nakken, ville jeg nok pekt ut Ex-Files. Den er ikke så rocka som mye av det andre av materialet på denne plata, men har et intenst melodisk driv og et refreng av en annen verden. Dette er en låt man bare må bli matt av.

Men, det er rocklåtene som er det som legger malen av Backyard Babies til grunn for de fleste som kjenner bandet. Låter som I Love To Roll, singelen Brand New Hate og Too Tough To Make Some Friends er alkoholinjisert karma: Elektrisk bungeejumping uten strikk! Snerrende flir og nese for good time-rock’n’roll er noe av det som gjør det så moro å høre denne plata fra start til slutt. Det er vel ingen som tenker på at det er uoriginalt eller politisk ukorrekt med slik rock, så lenge det gjøres med en attityde av en annen verden.

Hvorfor får så ikke Making Enemies Is Good toppkarakter? Undertegnede har helt blitt satt ut av pils, knallfint vær i storbyen, bilturer med denne skiva i fullt driv. Det kan godt hende plata fortjener tenning av samtlige stjerner, men som jeg sa først i anmeldelsen, så regner jeg meg selv som noe subjektiv akkurat nå. Smiles all around!

Backyard Babies spiller forøvrig på So What! mandag neste uke (14. mai). En konsertanmeldelse kan i den forbindelse også forventes i dette magasin…

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.