As Long As You Want This – Ufarlig voksenrock

As Long As You Want This – Ufarlig voksenrock

Det er nemlig ingen tvil om at Kane for lenge siden har siktet seg inn på MTV-publikummet, noe de har lyktes til gangs med i det MTV-frelste Nederland. Faktisk har de også vunnet prisen for «Beste Nederlandske Band» under MTV Awards.

For å plassere Kane med en gang: De leker på andre siden av gjerdet fra hagen der Counting Crowes, Live og Matchbox Twenty holder til. Det vil si: Amerikansk alternativ voksen poprock. Med den forskjell, selvsagt, at Kane ikke er fra USA. De skulle gjerne ha vært det, det kan man høre. Låtskriver, gitarist, vokalist og frontfigur Dinand Woesthoff skulle gitt mye for å vandre i en maisåker hånd i hånd med sin vakre filmstjernekjæreste, alt mens kameraene fanger inn hans dype og inderlige følelser som han gjennom musikken deler varmt med oss. Vel, kanskje det hadde funket, hadde han vært amerikansk. At mannen evner å skrive bra rocklåter, viser han på låter som I Will Keep My Head Down og Can You Handle Me, men man tar seg i å irritere seg over at han synger mot veggen i stedet for å synge til lytteren. En veldig grunge-aktig måte å synge på, noe som det i seg i selv ikke er noe i veien med. Men det trykker på feil brytere hos lytteren når man synger om kjærlighet på enga. Og poteten han har svelget på veien hjelper heller ikke.

Kane fremstår som Creeds europeiske lillebror; like intetsigende og tilgjort og det er bare et knippe låter på As Long As You Want This som gjør at plata klatrer opp til midt på treet.

Det er ingenting som tilsier at man bør skaffe seg denne plata, men det er heller ingenting som sier det motsatte. Men veddemålet på at de kommer til å selge en god del legges herved inn, for er det noe som selger, så er det ufarlig og pompøs voksenrock. Fort glemt i denne anmelders CD-bunke.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har podkasten "Lars og Frode snakker om musikk" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.