Wrong End Of A Knife – Alternativ solcountry

Wrong End Of A Knife – Alternativ solcountry

Home Groans siste langspiller, Fish, var det folkmusikken som sto i fokus. Og i prosjektet HGH, med Motorpsychos Gebhardt og Lars Håvard Haugen fra Hellbillies, tøyde gruppens vokalist og låtskriver Martin Hagfors folkbegrepet så langt det var mulig med sin obskure trash folk. Sommersingelen Wrong End Of A Knife er en smakebit fra Home Groans nye album, og tyder på en tilbakevending til mer rocka alternativ country.

En slags «back to school»-greie, altså. Dermed er det morsomt å notere seg at låten faktisk er innspilt i en gammel skolebygning på Kongsvinger. Wrong End Of A Knife er spilt inn live i studio, med koring og munnspill som eneste overdubbing. Det låter friskt og lettbent. Martin Hagfors synger som en Bob Dylan på helium, og han drar på vokalene som salige Rick Danko i The Band. Faktisk ville ikke denne låten vært malplassert på et The Bands-album. Den er tidløs, men samtidig med solide røtter spredt over solsvidde beiteland i Arizona og gjennom de mest røykfylte bulene i Tennessee.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.