Guess It’s Fine – Hyggelig debutplate

Guess It’s Fine – Hyggelig debutplate

Stilmessig låner Montys Loco fra mange av jentene som bar fram nittitallets bølge av sterke kvinnelige artister i pop- og rocksjangeren. Her høres spor av både Alanis Morissette, Kristin Hersh, Sheryl Crow og flere andre, men bandet klarer likevel å skape sitt eget særpreg.

Låtmaterialet er ganske variert, men Montys Loco er best når de spiller lettbent bittersøt popmusikk, ikke ulik Briana Corrigan. Apartment Trash er kanskje det beste eksempelet på dette, og samtidig platas beste og mest fengende øyeblikk.

Dette er en lovende debut, uten egentlige dødpunkter. Musikken er velspilt og godt arrangert, men for at jeg skulle hente fram de store superlativene hadde platen trengt flere virkelig minneverdige melodier. Risikoen for at Montys Loco forsvinner i mengden av gode utgivelser er dessverre ganske stor, men denne platen vil likevel være verdt å sjekke ut for den som har forkjærlighet for kvinnelige singer/songwriters.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.