Deep Down & Dirty – Litt for lenge under dyna?

Deep Down & Dirty – Litt for lenge under dyna?

Platen starter med tittelsporet Deep Down & Dirty, en låt som passer godt som introduksjon til et album som befinner seg sånn midt på treet. Det er tøft, men langt fra genialt. Stereo MC’s fortsetter på samme måte videre utover i plata. Det handler fortsatt om rock, men musikken har også innslag av både hip hop, soul og techno. Man kan ikke si at det rappes, men heller at det «syngerappes» for å bruke et oppsiktsvekkende teit ord.

Høydepunktene for undertegnede er uten tvil Breeze. Skikkelig tilbakelent, avslappet musikk, med korte innslag av blåserrekke for varme sommerkvelder. Unconscious har også overraskelser, og vil sannsynligvis falle i smak hos de som har sans for detaljene.

Det har altså gått ni år siden Stereo MC’s sist overrasket verden med sine fengende rytmer. Jeg skal ikke påstå at de har forsovet seg, men de burde nok ha stått opp litt tidligere hvis de skulle ha laget noe like vellykket som Connected en gang til.

Så kan man vel bare anta at musikere sikkert kan ha hatt andre sysler enn å lage plater hele tiden. Men når det begynner å nærme seg tid for jubileum har det gått for lang tid. Deep Down & Dirty er langt i fra et dårlig album. For tidvis er dette både funky og fullastet med energi, men resultatet blir likevel noe mer ensformig enn hva tilfellet var for ni år siden.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.