An Ordinary Day In An Unusual Place – Kjedelig og resirkulert Cantiloop

An Ordinary Day In An Unusual Place – Kjedelig og resirkulert Cantiloop

Andrealbumet, Broadway & 52nd (1997), var også veldig bra.Tidligere Rawkus Records’Shabaam Sahdeeq fikk sitt gjennombrudd gjennom denne plata. Begge platene ble godt mottatt av både jazz- og hip hop-kritikere. Nå er altså tredjealbumet ute, men denne gang er både besetning og plateselskap byttet ut.

Prosjektet har denne gang ny produsent, Geoff Wilkinson, som tydelig er inspirert av drum’n’bass. Allerede på andre spor, Get Out, slår d’n’b-rytmene mot deg, men uten å treffe særlig godt. Låt nummer tre, You Can’t Hold Me Down, fører derimot tilbake til det gamle US3-soundet, men likevel uten å være på samme nivå. Både produksjonen og den nye rappperen Michelob skuffer. Denne gang har de også fått med seg en «syngedame», som forsåvidt har en helt grei stemme, men som ikke passer helt inn i formatet.

Innspillet med drum’n’bass er i teorien interessant, men det funker ikke veldig tilfredsstillende på An Ordinary Day In An Unusual Place. I tillegg finnes det utelukkende middelmådige og uinspirerte låter her. Eneste låta som funker er You Can’t Hold Me Down. Bare en godkjent låt på repertoraret, sier egentlig ganske mye om denne platen.

At US3 ikke er det samme som før, merker man fort. At dette albumet er en total skuffelse, skyldes sannsynligvis den nye besetningen. Albumet er uinspirerende, lite originalt og kjedelig. Kjøp heller bandets første og andre utgivelse (hvis du ikke allerede har dem?). For An Ordiary Day In An Unusual Place kan ikke karakteriseres som godkjent…

Ivar Heggheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.