Young Boy I Can Help You Through Your Exams – Halvsøte karameller innpakket i pepper

Young Boy I Can Help You Through Your Exams – Halvsøte karameller innpakket i pepper

Undergrunnsmusikk er et fenomen som ofte maner frem visjoner av fremtiden. Denne har rykket frem housemusikken fra ulovlige fester, punkens spytt fra sint ungdom og nydelig pop med fokus på melodien og ikke produksjonen. Crash har sitt utgangspunkt i den samme musikkforståelsen, og bandet lykkes halvt om halvt med det.

I forkant av dette titommers minialbumet har Crash kun utgitt en singel siden bandet ble startet for halvannet år siden. Men likevel har de vært på turneer i hele Skandinavia, Storbritannia og vært oppvarmere for de amerikanske emo-legendene Elliott. Musikken de leverer er næret frem fra hardcore og punk, men de har også beholdt fengende refrenger og er nok ikke helt ulike i tankegangen til verken Bad Religion eller Foo Fighters.

Et velgjort omslag får meg til å tenke på Morrisseys soloplater og noe av det han gjorde sammen med The Smiths. En enkel, basic layout gjør utgivelsen særdeles smakfull og virker verken pompøs eller amatørmessig. Riktignok er ikke musikken like lovende som omslaget kanskje gir inntrykk av, men den svikter sjelden og leverer varene til de av våre lyttere med sans for hard refrengrock.

Forever But Ending setter tonen raskt og det hoppes fremover med høy entusiasme og spilleglede i alle hjørner av albumet. Det samme gjør Nostalgia Is A Weapon hvor de til tider drar frem en instrumentering som bærer preg av musikere som har sans for essensen i musikken i stedet for å kun kopiere andre. Det lover bra for langspilleren de etter sigende de snart er på vei til studio forå spille inn.

Det største trekket som treffer Crash i fronten er mangelen på variasjon. Noe som i stor grad preger Young Boy I Can Help You Through Your Exams. Undertegnede mener at sporene går litt for lett i hop til en låt som mangler spennet i låtvalget. Men det er likevel noe som sannsynligvis bør komme med erfaringen de gjør i studio for hver utgivelse.

Det blir kanskje ikke helt fullklaff for Crash denne gangen, men det er utvilsomt mye å leve på her. Bandet vil sannsynligvis komme mye sterkere tilbake neste gang; for man sporer tydelig muligheten i detaljrikdommen som finnes på denne titommeren. Dessuten er det så deilig med vinyl!

NB! The First Cut het Crash da dette minialbumet ble gitt ut. Ble tvunget til å skifte navn pga. suksessen til finske The Crash

Alexander Karlstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.