Every Other Sunday – Sånn skal det låte

Every Other Sunday – Sånn skal det låte

Tromsøbandet Badger har på sitt første album Every Other Sunday konsentrert seg om skikkelig lystbetont gitarbasert popmusikk slik herr Bergesen liker det. Det vil si oppstemte refrengfokuserte låter med vokalharmonier, rikelig med tolvstrengsgitar, fri flyt av tamburiner og såre enkle arrangementer.

Det får vi så det holder på debuten til de unge og absolutt lovende guttene i Badger. Bandet liker tydeligvis det de holder på med, for medlemmene i orkesteret viser stor entusiasme og spilleglede. Noe som åpenbart må gå hjem i konsertsammenheng. Flinke til å skrive låter er de også. Spesielt falt jeg for den meget catchy låten med den glimrende tittelen (Tonight I Feel Like) Ringo Starr . Hadde alle følt seg som Beatlestrommisen hadde verden vært mye bedre å leve i. Det er jeg hellig overbevist om.

Resten av låtene er også bra. Litt opp og ned naturligvis, men det skulle jo bare mangle. Det er tross alt bandets første langspiller (de debuterte med EPen Faster Days i 2000). Og så er det jo slik med søndager at de gjerne har litt varierende kvalitet.

Fremtiden ser i grunnen lys ut for Badger. For med en gryende interesse for powerpop, spesielt i Statene, og med band som Shazam, Cotton Mather og andre likesinnede, kan både bandet og vi andre med interesse for treminutters popsnutter gå fremtiden lyst i møte.

Every Other Sunday har absolutt blitt en trivelig lytteropplevelse, og det er bare å gratulere gruppen med et godt stykke pophåndverk.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.