Put Your Phazers On Stun Throw Your Health Food Skyward – Rotete fra housesæring

Put Your Phazers On Stun Throw Your Health Food Skyward – Rotete fra housesæring

Det finnes mange særinger som lager musikk og Earl Zinger er utvilsomt en av disse. Kanskje kan generaliseringen om han som en housens Captain Beefheart være på sin plass? På langspilleren Put Your Phazers On Stun Throw Your Health Food Skyward presenter han i alle fall et sammensurium av forskjellige stilarter, men lander likevel innunder et houseaktig uttrykk.

Earl Zinger legger stor vekt på at det skal være morsomme tekster. Dette er noe han klarer med glans på låter som Saturday Morning Rush og Escape From Ibiza. På sistnevnte er Zinger ikke fornøyd med den kommersialiseringen som skjer på partyøya Ibiza. Og han forteller med stor iver hvordan han forgjeves prøvde å rømme fra den. Denne låta blir senere fulgt opp av den meget ironiske Got To Get To Ibiza, som er bygget over den samme uptempo beaten.

Earl Zinger er best når han lager funky gladlåter, slik han eksempelvis gjør det i Galaxy. Denne er morsom, samtidig som den er lett bevege labbene til. Om låten kanskje ikke passer å slemt godt inn i helheten, blir dette uansett stående som skivas mest interessante enkeltspor.

Denne skiva er en morsom erfaring. Men det må tilføyes at den periodevis virker svært rotete. Zinger har tatt med en drøss effekter, som med sine klare antikommersielle budskap, stykker opp helheten på en uheldig måte. Det er kanskje morsomt i små doser, men når man har fått det gjentatt tre ganger er det ikke lenger like treffende.

Undertegnede har ennå ikke helt klart å finne ut når det passer å snurre en plate som dette. Det er litt for sært til å kunne spilles til fest, og ikke bra nok til å kunne være en del av det daglige skiverotasjonssystemet.

Put Your Phazers On Stun Throw Your Health Food Skyward, er altså oppsummert en grei skive, men dens bruksområder er heller begrensede.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.