Wuz – Lovende samarbeidsprosjekt

Wuz – Lovende samarbeidsprosjekt

Alex Gopher, som i og for seg er hovedmannen bak Wuz, har med denne utgivelsen dykket enda dypere i klubbjungelen, og leverer en plate som er betydelig mindre jazzbasert enn hans tidligere utgivelser. Mange husker nok hans The Child fra 1999 (fra albumet You, My Baby And I, med samplet Billie Holiday-vokal), og minnes hvordan han forente jazz med moderne houserytmer. Wuz er mer basert på det siste, og er et mer reinspikka klubbalbum som befinner seg på samme musikalske sti som hans labelkollega og venn Etienne de Crécy presenterte på Tempovision i 2000 (som tilfeldigvis også er ute i ny remiksutgave i disse dager).

Men også Demon har satt sin signatur på dette albumet. Resultatet fortoner seg sånn sett som et blandet resultat av de to franske utøvernes musikalske identiteter. Slik som det presenteres i førstesingelen Use Me, med begges særpreg i skjønn forening, som er en låt som fortjener å bli en hit. Ellers er Be As One et annet høydepunkt fra Wuz.

Alt på plata er riktignok ikke like spennende, men tross dette har det likevel blitt et jevnt over vellykket klubbalbum av god fransk standard.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.