About A Boy (Original Soundtrack) – Feiende flott filmmusikk

About A Boy (Original Soundtrack) – Feiende flott filmmusikk

Begge filmene ble også fulgt av flott filmmusikk, men About A Boy (Gutter Er Gutter på norsk) er første Hornby-filmatisering som har fått spesialskrevet musikk. Visstnok var det Hornby som valgte Badly Drawn Boy til oppdraget, noe som igjen gjenspeiler mannens generelt høye kvalitet.

Etter at den bejublede debutplata The Hour Of Bewilderbeast fikk den prestisjetunge Mercury-prisen for 2000, har Damon Gough hatt stor suksess med sitt enmannsprosjekt. Debutplaten viste en artist sprekkfull av talent, men avslørte samtidig kanskje en viss mangel på fokus. Uansett, albumet var definitivt en av de mest spennende dét året.

Om dette ses på som en offisiell oppfølger eller bare et mellomspill vet jeg ikke, men resultatet er uansett upåklagelig. Fortsatt leker Badly Drawn Boy seg med popformatet; med sin helt særegne tilnærming til musikken. Når han her får tonelegge en hel film, bidrar han med en blanding av sanger, instrumentaler og små stemningsskapende snutter. Dette er jo i og for seg det samme formatet The Hour Of Bewilderbeast hadde.

Resultatet mer sammenhengende og jevnere enn sist. Førstesingelen Silent Sigh var riktignok overraskende lite umiddelbar når den kom, og man kan jo lure på hvorfor ikke låter som A Peak You Reach eller Something To Talk About ble foretrukket. Uansett, det er ikke et svakt øyeblikk på dette albumet. En del av instrumentalene gjør riktignok ikke så mye av seg (de vil trolig komme mer til sin rett i filmen), mens andre igjen som S.P.A.T og Delta (Little Boy Blues) er rent ut fantastiske i sin lek med rytmer og instrumenter.

Med avslutningslåta Donna & Blitzen har han til og med levert en potensiell klassiker av en alternativ julesang. Dette albumet tåler definitivt sammenligningen med andre klassiske soundtrack (som The Graduation). Men jeg kan ikke forstå at ikke flere filmskapere og musikere foretrekker dette formatet, i stedet for å røske sammen en ny Absolute Music-CD og kalle det filmmusikk.

Jeg spådde sist at Badly Drawn Boy ville komme til å levere et mesterverk den dagen han får fokusert talentet sitt skikkelig. Dette er ikke det mesterverket, men jeg er fortsatt overbevist om at det vil komme. Bli ikke overrasket om det er Badly Drawn Boy som leverer dette tiårets Revolver, OK Computer eller Automatic For The People.

Akkurat nå gleder jeg meg noe voldsomt til å se denne filmen.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.