Scroll To Top

Faded – Det går bedre med pop

Artister: Sjangre: ,
Karakter

Debutalbumet var et lavmælt og tidvis vakkert visepopalbum med et mer eller mindre helakustisk lydbilde. På Faded EP har produsentene Thomas Dybdahl og Øyvind Jacobsen gitt Preacherman’s Daughter et noe kraftigere sound, og har siden sist dreid det musikalske uttrykket mer i retning ren pop.

Faded består av fem egenkomponerte låter, hvor de rendyrkede poplåtene sitter best. De mer visepregede aporene, som My Face Faded og Sinking Ship, blir litt for stillestående og nærmest en smule sukkersøte i sin framføring. Det blir straks bedre når de bruker bandet i popsammenheng. Slik som i Excitement og i Above, som står som EP-ens klare høydepunkter.

Søstrene Hjorthaug er utvilsomt talentfulle. De er utmerkede vokalister og har også et godt grep om låtskriverkunsten. Jeg tror de har mye å tjene på et mer rendyrket poputtrykk på kommende utgivelser.

Om skribenten

Dagfinn Bergesen

kommentarer