Alive Or Just Breathing – Overbevisende, overraskende og overlegent

Alive Or Just Breathing – Overbevisende, overraskende og overlegent

Debutplaten på Roadrunner Records er et slående bevis på at amerikanere faktisk kan lage melodiøs metall uten å automatisk havne i den såkalte nu-metalkategorien. Alive Or Just Breathing har blitt et usedvanlig sprekt album som byr på en rekke overraskelser innpakket i lekker produksjon.

For det første har Killswitch Engage en vokalist som behersker å brøle som Phil Anselmo og synge rent som Chino Moreno på en gang. De vokalmessige overgangene er intet mindre enn imponerende, spesielt dersom Jesse Leach klarer å gjøre det samme live. Nå virker det for øvrig som om sjansen for å oppleve akkurat det er ganske liten, da Leach har bestemt seg for å ta en pause fra bandet på ubestemt tid. Det blir garantert en vanskelig mann å erstatte.

For det andre holder låtene svært høyt nivå. Riffingen og refrengene på Numbered Days, My Last Serenade og Life To Lifeless viser at det fortsatt er mulig å lage original musikk basert på gamle ideer.

Forhåpentligvis blir ikke det siste vi hører fra Killswitch Engage. Jesse Leach bør snarest komme seg tilbake på scenen og demonstrere hvordan et moderne metalband skal høres ut.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.