Elvis vs JXL: A Little Less Conversation – Lovlig Elvis-disco

Elvis vs JXL: A Little Less Conversation – Lovlig Elvis-disco

DJ-en som er tildelt det ærefulle oppdraget er nederlenderen Junkie XL (egentlig Tom Holkenberg, eller JXL som er forkortelsen her). Han har tidligere blant annet mikset hardcoreband som Soulfly og Fear Factory, men er aller mest kjent for egne housesamlinger på hjemmemarkedet.

Elvis-låten er frisket opp med et up-to-date beat, som på samme tid ivaretar originalversjonens opprinnelige trekk. Enkelte vil sannsynligvis hevde at det burde vært straffbart å kødde med Kongen, men uansett har JXL bidratt til å gi Elvis et oppdatert og akseptabelt lydbilde som i det minste ikke ødelegger låten.

Denne remiksen av den gamle låten er også valgt ut som lydsporet til Nikes offisielle reklamekampanje i forbindelse med fotball-VM som sparkes i gang om noen få uker.

A Little Less Conversation er ellers bare den første av flere utgivelser som vil rette fokuset tilbake på Elvis Presley i løpet av 2002. For den 16. august er det 25-årsjubileum for legendens død, noe som vil bli kraftig markert langt utover Gracelands porter.

BMG planlegger også ytterligere en Elvis-samling, som denne gangen tar for seg Elvis’ nummer én-låter på de amerikanske hitlistene. Den slippes i løpet av høsten, og består av i alt tredve spor, om ikke denne remiksen sørger for at det må ryddes plass til én til.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.