We Are Science – Spennende stilskifte

We Are Science – Spennende stilskifte

Det svært så elektroniske tilsnittet kler Dot Allisons stemme såvel som låtmateriale godt. Etter å ha skapt verket i sitt hjemmestudio, basert i hennes leilighet i London, har hun brukt mye tid på å finne frem til et særeget uttrykk. Og det har hun i og for seg klart, selv om We Are Science bærer tydelige preg av hvem Allison har latt seg inspirere av. At hun har forsøkt å finne tilbake til Factory-lyden (Manchester-selskapet som blant annet huset Joy Division og New Order, red.anm.) som preget den elektroniske scenen i Storbritannia på begynnelsen av åttitallet kommer likevel bare tidvis opp til overflaten. For albumet er variert, og inneholder til og med akustiske bidrag.

Men framfor noe er dette et album fylt med elektronisk musikk. Kaldt og kjølig vil kanskje enkelte hevde, mens andre vil påpeke at Allisons kvinnelige gener tilfører produktet varme og sjel. Sannheten er at We Are Science har elementer fra begge leire.

Alt på dette albumet er ikke like bra. Så Dot Allison vil nok overraske en del av de som oppdaget henne ved Afterglow, men hun vil like garantert imponere mange som har en forkjærlighet for elektronisk kvalitetsmusikk.

Så er du blant dem som gjerne lytter til gamle plater med artister som New Order, Kraftwerk, Cocteau Twins og The Human League, kan Dot Allison gjerne ryddes plass til i platehyllen. For på sitt beste er dette svært smakfullt, som i åpningssporet We Are Science og i singellåten Substance (hvor hun har hentet den tittelen fra kan vi vel bare gjette oss til?).

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.