Before & After – En snodig pille

Before & After – En snodig pille

Singelen Skin er en feiende flott sommersingle, fullt på høyde med det beste de har levert før. Men det skjer likevel ikke så altfor mye revolusjonerende på Before & After. Resultatet blir for lunt og vanlig. De trekkene bandet overrasket sitt publikum med i begynnelsen av karrieren, gjøres nå av tilsynelatende ‘alle’ i bransjen. Resultatet er en plate som flyter inn i mengden av utgivelser, snarere enn å stå ut fra den. Men, når det først er sagt, er dette like fullt et solid stykke håndverk fra svenskene.

Flere av låtene er finfine låter som trekker veksler på den lærdommen The Wannadies har fått med seg over årene. All Over Me står som en av albumets bedre låter, med en snedig oppbygning og en feiende flott melodi. Pär Wiksten har en stilsikker stemme, og er i særlig samsang med den like fortrolige Christina Bergmark. Sammen skaper de nydelige harmonier som pakkes rundt bandets instrumentering. Dette kan høres på den ledige åpningen av platas andre del, hvor blanta annet Disko er en tilbakelent, dansende smyger, som trekker godt på dansefoten.

Den inndelingen bandet ser ut til å ha valgt seg – en slags vorspiel- eller nachspielaktig form – er konseptuelt morsom, men den sliter med noe av det samme som Motorpsycho gjorde på Blissard. Ved å samle de rolige og hurtige sporene hver for seg, føles det hele som noe som er oppstilt og unaturlig. Det resulterer i en kunstig helhet som heller burde blitt erstattet av en noe mer naturlig progresjon.

Likevel er Before & After en god plate som i stor grad viser et band som har kunnskapene og ideene i orden; om enn ikke i like stor grad som i begynnelsen. Dette er nok i størst grad en plate for de faste tilhengerne, men hvis du føler motet i brystet, er det selv for mannen i gata nok å hente her.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.