Illustrated Man – Forførende og funky bluesråskap

Illustrated Man – Forførende og funky bluesråskap

Nå hører det med til historien at denne anmelder aldri har vært en lidenskapelig bluesfanast. Derfor er det ekstra hyggelig å oppleve at en mann som Bjørn Berge helt og holdent har funnet formen, og tydelig er i sitt rette element på denne platen.

Men det er flere årsaker til at Illustrated Man, hvis tittel peker i retning Berges mange tatoveringer, er blitt en svært vellykket utgivelse. For det første synes han å være en like sterk låtskriver som han er sanger, for ikke å snakke om hvordan han trakterer gitaren. For det andre er den delen av låtmaterialet som ikke er egenkomponert bearbeidet og omarrangert til et format som virker mer eller mindre skreddersydd for haugesunderens musikalske uttrykk. Hans rå tolkning av konsertfavoritten Give It Away (Red Hot Chili Peppers) er ubetalelig. Albumet er videre svært variert i formen samtidig som det er fullpakket med godlåter av sorten som garantert også vil gjøre seg i konserttapning.

Ellers bærer albumet preg av at Bjørn Berge aldri har vært en mer selvsikker eller stilsikker musiker enn hva han er her. Noe som også lover bra med tanke på at hans nye selskap Farmen har planer om å satse stort på Berge i de øvrige nordiske land (se bare på hva de er i ferd med å få til med Kaizers Orchestra).

Illustrated Man er en intens, frodig og gjennomført plate på alle plan som enhver musikkelsker bør finne interessant. Selv de som til vanlig ikke investerer i bluesutgivelser har mye å hente her…

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.