The Soul Is In The Software – Form = Funksjon

The Soul Is In The Software – Form = Funksjon

Apoptygma Berzerk er vel blant de mest kjente, men også Echo Image og Icon Of Coil er vel verdt å nevne. Sistnevnte har for litt siden sluppet albumet The Soul Is In The Software, som er en spennende reise inn i en mørk digital verden med blinkende lys og dundrende høyttalere.

Dette er også en plate som bør danses til. Den skal spilles høyt og det skal være masse folk rundt deg. The Soul Is In The Software kan holde liv i et helt diskotek, eller et raveparty, i timevis. Når det kommer til underholdningsfaktor har plata alt som trengs: Som variert låtmateriale, fengende beats og fete synthriff. Strengt tatt er det vel dette albumet er laget for også, for det er neppe noen plate man setter på hjemme for å slappe av og se litt på TV til. Så sånn sett passer den bra til sin funksjon.

Hvis man derimot dykker litt ned i låtene, og setter seg ned og lytter kritisk til det man hører, blir bildet mer nyansert. Det er lett å gå lei vokalen. Det låter lett litt kjedelig i lengden, som om vokalisten ikke gir alt med sin avbalanserte og tilbakelente sang. Men så er det vel heller ikke den delen av musikken som er viktigst. Synthkompet og rytmene er på sn side så krystallklart og proft som det overhodet kan bli. Love As Blood er ett av mange eksempler på dette, og blant albumets absolutte høydepunkter.

Det er ingen tvil om at Icon Of Coil er dyktige på det de gjør. Plata vil høyst sannsynligvis treffe midt i hjertet på alle fans av synthtechno i Norge. Og forhåpentligvis også noen i utlandet. Men når det gjelder de «uinnvidde», er det mer usikkert at dette vil kunne å helt fram. Albumet er ikke utpreget sær, men likevel innenfor en musikksjanger som neppe appellerer til de store massene.

Det må være lov å håpe at synthmiljøet vokser seg større enn det er i dag. Det finnes utvilsomt talenter nok til det der ute. Men det blir neppe denne platen som baner vei. Men forsøk gjerne å spille The Soul Is In The Software på et diskotek, og se hva som da skjer…!

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.