Turn On – Ujevn men stilig

Turn On – Ujevn men stilig

Mains Ignition blander og mikser og forlanger å bli tatt seriøst. Turn On er en langspiller med mye snop for lyttere med sans for alternativ musikk.

Det starter med Modern Group, som jeg lett kunne ha sverget på var laget av Damon Albarn med kompiser; enten Gorillaz eller Blur. Komplett med cockneydialekt og sære fløytelåter, med en svært fengende groove i bånn, er det også kanskje albumets beste låt. Likevel betyr ikke det nødvendigvis at det går nedoverbakke derfra og ut. Denne følges nemlig opp av Swedish Girls, en dansbar liten sak som nok en gang kunne vært laget av Blur i samarbeid med The Chemical Brothers.

Sistnevnte er på sitt roligste kanskje det beste sammenligningsgrunnlaget for låtmaterialet på albumet. Men heller ikke det dekker helt. Mains Ignition er litt av alt, og det er det sterkeste ankepunktet på denne langspilleren som ender opp med å bli en mosaikk av lyder og sanger av varierende kvalitet.

På sitt beste, Modern Group og Ming Mong, er denne plata ikke bare hørbart, men også noe av det bedre man kan komme over innenfor dette segmentet. På sitt dårligste, Sega Mullet, får vi derimot en syrete blanding av Space Invaders og drum’n’bass. Skip-knappen er heldigvis bare få millimeter unna.

Men når alt kommer til alt er Turn On likevel en liten godbit i platesamlingen. Med en musikk som burde appellere til mange i den brede folkemassen, fortjener Mains Ignintion sine femten minutter og vel så det. Turn On er med andre ord et produkt som absolutt bør sjekkes ut.

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.