Time Bomb High School – Smekker blandingsrock

Time Bomb High School – Smekker blandingsrock

Reigning Sound er ledet av et tidligere medlem av kultgruppene The Oblivians og Compulsive Gamblers: Greg Cartwright. Time Bomb High School er denne gruppens andre album, etter Break Up, Break Down ble sluppet i 2001. Bandet har siden dette albumet vært på turne med de svenske rockkometene The Hives. En gjeng hvis for øvrig satte Time Bomb High School høyest på listen over viktige utgivelser i fjor.

Reigning Sound høres ved første gjennomgang ut som en garasjerockflørt, med et snev av country innebygget i arrangementene. Men det stikker dypere enn som så.Gjennom de siste årene har utviklingen på rockfronten nærmest vært litt kjedelig. Alt skal liksom høres ut som om det egentlig skulle vært utgitt en gang på syttitallet. Og det har kunnet virke som om kreativiteten har måttet vike for den mer sikre retrostilen. Derfor er det godt å oppdage skiver som dette. For her gjøres gamle greier på en særdeles leken og forfriskende måte. På denne langspilleren trekkes det meste av forskjellige stilarter inn til stort hell for resultatet.

Reigning Sound har en mer leken og selvironisk tone enn hva eksempelvis det rocka boybandet The Strokes får seg til å utvise. For eksempel er trøkket på åpnings låta Stormy Weather ytterst god, og kan gi assosiasjoner til et Pavement som klisser til på en useriøs jamsession. Resultatet? Slentrende, ærlig, og så til de grader fett!

Videre kan Brown Paper Sack også trekkes frem som en ubetinget slager. Her kommer faktisk klare paralleller til The Blues Brothers og deres klassiske moroblues til syne. Det er i det helt tatt ikke vanskelig å finne artister som er inspirert av dem. Men det som er viktig her, er at denne gjengen gjør det på sin egen måte. Dette fører til at det blir dannet et egenartet lydbilde i låtene. Og dette særegne gjør at resultatet også blir interessant å høre på.

Det er med andre ord en røre av forskjellige retninger som utgjør Time Bomb High School. Alt fra gitarrock via hyggelige countryviser til slentrende blues er tilstedeværende. Vi snakker om et solid album du trygt kan kjøpe hvis du har gått litt lei av den overdrevne retrobølgen som har ridd rocken i det siste.

Time Bomb High School er riktignok i besiuttelse av retrotendenser den også. Men det er ikke så tydelig at det overskygger villigheten til å prøve noe nytt gjennom gamle sjangre. Konklusjon: Dette er et godt album som i hvert fall kommer til å frekventere undertegnedes CD-spiller en god stund fremover.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.