Back From The Grave – Sveriges dødmetallkonger vender tilbake

Back From The Grave – Sveriges dødmetallkonger vender tilbake

Besetningen er skiftet et par ganger, men det ser likevel ikke ut som Graves nye fullengder har lidd noe stort tap av den grunn. Gitarist Ola Lindgren beskriver plata som en ny, men mer heavy- og forbedret utgave av Soulless.

Etter en kort intro kommer Rise åpnes Back From The Grave med et heseblesende band som siver ut fra høyttalerne. Dette er en ganske variert låt, spesielt når det kommer til tempo hvor gitarene tar over. Man hører med en gang at det er rimelig seig deathmetall det her er snakk om.

Behold The Flames er neste låt ut. Denne er like rå og variert som den forrige, ledet an av tunge trommer og gitarer. Dead Is Better har en annerledes oppbygning. Spesielt skiller også vokalen seg ut. Men det er definitivt og likevel ingenting som tyder på at det er bedre å være død enn å høre på dette!

Videre er vel Reciever kanskje det råeste og aller tøffeste enkeltinnslaget på hele skiva. Denne er tung, med gode melodiske riff i seg, men også med overtoner. Ganske enkelt en knalltøff låt.

Det er ingen låter som fremstår som spesielt svake på Back From The Grave. Til å være at band som serverer rå deathmetal, har Grave mye variasjon i musikken sin. Og siden produksjonen også er meget bra, er det ikke så mye å utsette på her.

Det som også er positivt er at man på ingen måte behøver å være diehard dødmetall-fan for å like dette bandet. Så enkelt er det. Anbefales!

Roar Jørgensen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.