Un Gran Dia En El Barrio – En bydel i flammende karneval

Un Gran Dia En El Barrio – En bydel i flammende karneval

Fra den lekne starten på Mama Guela har orkesterleder og pianist Oscar Hernandez et godt grep om Spanish Harlem Orchestras kurs. Og det slår ikke feil! Som Ry Cooder hadde visjonen for Buena Vista Social Club, vet også dette orkesteret hvor de skal trå til og hvor de skal vente. Det være seg om de går gjennom standarden Obsession fra 1947 eller den klassiske Llego La Banda fra syttitallet. Man kan nesten ikke gjøre annet enn å kalle til festlig lag med dansesko og flasker med rødvin på bordet.

Dette er sanger fra et folk i eksil. Etter Kennedys isolasjon av Cuba, dukket det raskt opp en egen musikkform i El Barrio. Sanger om hjerte, smerte, og det som finnes i mellom, fant sine sangere i blant andre Hèctor Lavoe, Willie Colòn og plateselskapet Fania. Denne platen til The Spanish Harlem Orchestra er et dypdykk ned i et musikalsk farvann som for oss nordboere altfor ofte kun er synonymt med Girl From Ipanema.

Un Gran Dia En El Barrio er en plate for alle anledninger. Det seg være på fest, eller alene hjemme i stua. Gleden dukker uansett frem med et lekent smil på lur. Med denne utgivelsen har endelig den skjulte musikktradisjonen til Spansk Harlem fått en gjenfødelse. Nå gjenstår det bare å ta et svømmetur inn i denne lydskatten. Godt dykk!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.