The Fruit Is Still Fresh – Energisk rock til sommerbruk

The Fruit Is Still Fresh – Energisk rock til sommerbruk

Gutta går rett på sak fra første stund. Med lynrask musikk av denne typen, er det nesten umulig å holde beina i ro når Cato Salsa Experience setter i gang med den første låten Living Longer Each Year.

Med et tempo som får enhver musikkelsker til å bli svett på ryggen, kjører de hardt løp fra begynnelse til slutt. Hvis du har planer om å slappe av på sofaen, har du kommet til feil fest! Slik fortsetter bandet også gjennom resten av platen.

Man kan høre tidlig syttitall, sent sekstitall, litt Stones, en liten dose rask Bowie, men først og fremst er dette altså tempo gigante. Dessverre blir Cato Salsa Experience litt ensformig i lengden, da låtene ikke skiller seg voldsomt fra hverandre, til tross for at fengende definitivt er stikkordet.

Et av høydepunktene for undertegnede er den knalltøffe låten Handsome Hank Is Back In The City. Ikke bare har den et navn som klinger godt, men også et driv og en tekst som er akkurat der den skal være. En sang for den tøffeste gutten i gata.

Et annet høydepunkt er den avsluttende låten, In Case You Need Deep Love. Her synes jeg nesten jeg hører en mild utgave av tidlig Led Zeppelin, og da kanskje spesielt John Bonhams traktering av slagverket. En verdig avslutning.

Denne sommeren skal gutta representere fedrelandet på en rekke festivaler. Er publikum klare for litt hardtrening av lår- og leggmuskulaturen kan de nok vente seg en konsertopplevelse av det energiske slaget.

Som sagt tidligere er det nok på scenen Cato Salsa Experience befinner seg i sitt rette element, men hver for seg funker låtene likevel bra på The Fruit Is Still Fresh.

Elleve låter av denne typen kan imidlertid bli en smule ensformig, selv om det er vanskelig å vite hvordan de skulle gjort det annerledes. En sommerplate som nærmest jager deg opp av sofaen og ut i verden. Sliter du med å komme deg opp av sengen om morgenen, er det dette som er oppskriften.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.