Scroll To Top

Reds – Forfriskende blues

Karakter

Albumet åpner med tittellåten Reds, eneste egenkomposisjon på utgivelsen. Det er en slags fucked-up, skitten instrumental i samme landskap som Jon Spencer Blues Explosion og North Mississippi Allstars. Resten av albumets ti låter består av coverversjoner, og befinner seg i et litt mer standard bluessetting enn åpningen.

Bandet Knut Nordhagen & The Bluepack består av gitar, trommer og bass, supplert med tangenter på enkelte av låtene. Med et dyktig band og en effektiv, nesten rå og livepreget produksjon er Reds blitt et sterkt album, preget av fengende røff, og enkel bluesrock.

Slike utgivelser som dette tilfører kanskje ikke bluessjangeren mye nytt. Det blir gjerne mye repetisjon av gamle låter og klassiske bluesgrep. Men så lenge det er gjort på den stilsikre og tøffe måten som her, så tar vi mot med takk.

Om skribenten

kommentarer