The Trouble With Being Myself – Stilfull soul fra Macy Gray

The Trouble With Being Myself – Stilfull soul fra Macy Gray

The Trouble With Being Myself dukker opp døye to år ettar at debuten ID så dagens lys. På denne skiva har Macy Gray tatt ansvaret for produksjonen selv, og har fått meg seg hip hop-ringreven Pharoahe Monch på ett spor.

Gray har en stemmeprakt som mildt sagt er karakteristisk; det er absolutt ingen andre som høres ut som henne! Men på de to foregående skiven har hun litt for ofte rotet seg bort i streite ballader. Selv om platene har vært fine, og med flere høydepunkter, har hun ikke helt klart å utvikle det potensialet hun utvilsomt er i besittelse av.

Det er derfor en stor glede å kunne meddele at denne skiva er et langt steg i riktig retning. For til tross for at her er det fortsatt en overvekt av ballader, er disse blir støttet opp av flere låter som er langt mer livlige og ‘happy’ å høre på.

Førstesingelen When I See You er en lyttervennlig Prince-inspirert soulperle. Og bør nettopp av den grunn kunne bli en flittig gjest på spillelistene til landets radiostasjoner. Den er forfriskende funky der Gray groover av gårde på sin særegent slepne måte. Akkurat dette er noe av dette som har vært savnet på hennes tidligere utgivelser. For her låter resultatet mer levende og gjennomtenkt enn tidligere, og det blir bedre og bedre for hver gjennomhøring.

Det kan ellers på The Trouble With Being Myself virke som om Macy Gray har funnet seg selv. Og at hun derfor våger å kjøre på med melodier som er mer selvsikre.

Come Together er et eksempel på en slik gladlåt. Som med sin sjarm hjelper til med å løfte dette albumet opp på det fine nivået det faktisk ligger på. Det blir ikke platt på den måten som det har hatt en tendens til å bli på hennes tidligere utgivelser. Videre er herlige innslag av blåsere en positiv gest som gjør dette til en smul lytteropplevelse. Sammen med den meget gode My Fondest Childhood Memories, utgjør denne en av bærebjelkene på denne langspilleren.

Sistnevnte har en smekker tangoinspirert beat som blir fulgt opp av en flott fortelling om hvordan hun reddet ekteskapet til sin mor og sin far ved å myrde(!) elskerne deres. Med andre or en skikkelig morsom låt, som det anbefales på det varmeste å sjekke ut.

Det er i det hele tatt en svært bra vibb som gjennomsyrer hele albumet. Låtene er, med noen få unntak, varierte og fine. Så hvis dette albumet selger i bøtter og spann er det høyst fortjent. Skiva må kunne betegnes som et av årets mest gledelige overraskelser – uten at det bør føre til større tumulter.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.