Welcome To The Jungle – Tøff robotdisko

Welcome To The Jungle – Tøff robotdisko

Snuten består av Ivar Winther som har gjort seg bemerket i band som blant annet Oslo Motherfuckers, Folk & Røvere og som remikser for Flunk. På denne utgivelsen har han fått med seg Natt & Dag-kompisen Martin Bjørnersen (alias DJ Lada) som bidrar med vokal og perkusjon, Sverre Thorstensen (synth og vokal) og Sideshow Nils (vokal og perkusjon).

Men Welcome To The Jungle er også en merkelig opplevelse. Den ligner ikke stort på andre prosjekter på den norske elektronikascenen, og er med det befriende annerledes. For dersom det er en skive det bør være mulig å danse som roboter på bordene til, må det være denne!

Det starter med den überfunky Rollerboy. En låt med stor sikkerhet hadde vært en klassiker på et diskotek fylt til randen av androider. Den er funky på en måte som best kan forklares som kantete og klønete. Uten tvil en dansegulvmorder for den viderekommende danseløve. Kanskje en gang i 2067 vil dette bli sporet alle hopper opp til når man ikke lenger vet hva The Bee Gees og Stayin’ Alive var? Det er i alle fall lov å håpe…

Snuten har videre funnet frem til sin egen greie på denne utgivelsen. I alle fall kan ikke undertegnede komme på noen andre norske elektronikagrupper som har klart å rendyrke denne formen for naiv robotelektronika.

Albumet tasser av gårde i sitt helt særegen tempo, og på veien dukker det opp flere spor som kan komme til å bli viktige å ha kjennskap til utover året. Man bør i det minste sjekke ut I Wanna Know som først og fremst utmerker seg ved å ha 2003s så langt mest uspiselige tekst – i et herlig samspill en knallhard beat.

Det er et flertall av vasse bidrag som en gjør klokt i å sjekke ut dersom house og elektronisk musikk står på programmet. Dette selv om enkelte innslag kan bli i overkant støyete. Spesielt i den sammenheng bør Snuten Kommer nevnes. Drøye to minutter med harde drum’n’bass-knyttneveslag blir litt i overkant av hva det er mulig å trekke til seg. Låta Insert Poem Or Die er eksempel på drum’n’bass som er mer fordøyelig. Og ditto interessant!

Welcome To The Jungle er et godt album som har et solid låtmateriell å by på. Men like fullt er You Pay et stusselig bidrag. Det høres ut som et easy listening-Röyksopp med absolutt idetørke. Og tro meg: Det er ikke fett. Låta surrer og går, men sliter med å komme frem til noe som helst i løpet av de fem minuttene den varer.

Welcome To The Jungle er oppsummert en utgivelse det er vel verdt å bruke både penger tid på. Albumet markerer en ny innfallsvinkel til elektronikasjangeren, som absolutt skal bli spennende å følge videre.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.