Go For It… Live! – På veiene med Fu Manchu

Go For It… Live! – På veiene med Fu Manchu

Californiarockerne i Fu Manchu har etter hvert opparbeidet seg status som et av bransjens beste kick-ass-liveband. Undertegnede hadde gleden av å oppleve dem senest på årets Roskilde, selv om de ved den anledningen holdt på å drukne på den store oransje scenen. Gruppen består fortsatt av Bob Balch (vokal, gitar), Brad Davis (bass), Scott Hill (gitar, vokal) og Scott Reeder (trommer).

Denne dobbelskiva ble basert på opptak fra konserter i perioden januar til oktober i 2002, under verdensturneen California Crossing.

Fu Manchu på plate er en i særdeleshet tett opplevelse. De rocker og ruller, uten å ha noen som helst interesse av å stoppe før rockautomobilen har blitt kjørt fullstendig tom for drivstoff! For gruppen viser også på denne utgivelsen at de representerer en musikalsk uttrykksform som nytes best når man eksempelvis sitter i en bil, og skal kjøre langt – fryktelig langt!

Låter som King Of The Road, Hell On Wheels og Squash That Fly, bare for å nevne noen høydepunkter her, er komplette rånelåter. Og på biltur bør rock som dette være like selvskrevent tilbehør som wunderbaumen og pølsemenyen på Shell. Det er så til de grader rifftungt, og fylt med intensitet at det burde selges som ekstrautstyr på Biltema.

Så hvorfor stikker ikke da denne platen av med et pliktkjøpstempel? Det er fordi det rett og slett blir litt mye bilrock på en gang. To disker med liveversjoner kan bli voldsomt mye å forholde seg til. Og nettopp derfor er også muligheten tilstede for å gå litt lei mot slutten.

Er man derimot glad i både Fu Manchu og lange bilturer med vinduet nede og bassen oppe, finnes det knapt nok noe bedre tilbehør på veiene enn dette…

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.