Suffer Our Pleasures – Pompøs heavy

Suffer Our Pleasures – Pompøs heavy

Tarot har mestret kunsten å bli store i Japan, og en liveplate har faktisk japanerne fått kose seg med alene. Tarots vokalist og bassist Marco Hietala, som vi også kjenner fra Nightwish, har Dio som sitt store forbilde.

Dermed er Holy Diver-faktoren godt til stede på plata. Og Hietala kan både synge og brøle han! Når han brølesynger, minner han faktisk litt om Disturbeds David Draiman, men når han synger vanlig, er det åttitallet en får assosiasjoner til. Her er det høye toner og vibrator.

Rå synth- og seige gitarriff med fin metallvreng, minner oss på at dette er ferske varer. Men jeg greier ikke helt å bli enig med meg selv: Får musikken et delikat åttitallspreg når de pompøse og melodiøse partiene tar overhånd? Eller blir det heller gammelmannsrock? Det er nok litt begge deler. Tarot har en fot i sytti-åttitallet, og en i 2003.

Rider Of The Last Day er en låt som kunne vært med i en hvilken som helst rockmusikal. Det er nesten umulig å høre låta uten å forestille seg en skuespiller i et prangende kostyme, som med hatsk alvor vrenger sjela, og synger høyt og rent. En sabla stilig låt, som muligens er platas beste enkeltinnslag. Det er artig om gutterom skulle bli fylt av slike toner, for det er en stund siden slikt var siste skrik.

Plata ligger altså i landskapet mellom røff og energifull metal, og pompøs velklingende hardrock med solide aner tilbake til tiden med det lange håret. For den som liker slikt; løp gjerne og kjøp. De som derimot synes at slike trekk kan bli noe ukult og gammelmodig, og som ikke ønsker å revidere det synet nå, bør gjerne styre unna denne utgivelsen.

Ørjan Skien

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.