Live Summer 2003 – Sånn passelig underholdende

Live Summer 2003 – Sånn passelig underholdende

Opptakene på plata er gjort over tre Knebworth-konserter, der totalt 375 000 mennesker besøkte konsertarenaen. Liveplata har solgt både mye og raskt, og har nådd høye plasseringer på salgslistene. I skrivende stund har Robbie Williams med denne slått god rot i teten på Topp 40-lista her i Norge.

Naturlig nok kan musikken på liveplater bli noe mindre polert, litt røffere, og litt mer levende enn på ordinære studioinnspillinger. Til tider fungerer det greit, blant annet fordi ekstra hyling, skriking og jubel tilfører låtene littegranne mer rock’n’roll og trøkk. Ikke uventet sitter Let Me Entertain You, Come Undone og Feel som tre kuler. Og ved låter som de to sistnevnte går Williams ut over det å være en rutinert underholdningsmaskin primært for de unge massene, og blir en artist de aller fleste kan trekke til seg.

Overfladisk skryt av publikummet ved alle anledninger er en sikker måte å vinne det på. Og som den showmannen Willliams er, bruker han trikset for alt det er verdt. Det er selvsagt stemningsskapende, men for kresne ører er det nok litt masete på en plate.

Det undertegnede savner, er den visuelle opplevelsen. Robbie Williams’ show bør helst sees, og ikke bare høres. De storslåtte konsertbildene i coveret får en til å føle at en går glipp av noe. Opplevelsen av Robbie-forestillingen blir for meg noe amputert. Derfor har jeg mer tro på at What We Did Last Summer, søster-DVDen som visstnok skal inneholde en hel konsert, er kjekkere å investere i. Den blir sluppet en måned før jul.

For fans er nok Live Summer 2003 en obligatorisk handel (noe plateselskapet vet), og ditto for de som ønsker et bra konsertminne. For andre kan utgivelsen lett bli en slags Robbie-samleplate en fint klarer seg uten.

Ørjan Skien

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.