Beatitude – En elektronisk festforestilling

Beatitude – En elektronisk festforestilling

For fire år siden opererte Pepe Deluxe under et utrykk som lå et sted mellom beatsterk tekno og trip hop krydret med lettfattelige hiphopbeats. Forholdsvis spennende allerede da, men som likevel ikke nådde helt opp til det potensialet finnene så utvilsomt var i besittelse av.

Nå er Pepe Deluxe klare med ny fullspiller, og denne gang møter vi en langt mer fokusert trio. Teknoelementene er borte, og det virker som at trioen har bestemt seg for å gjøre ting de synes er morsomme. Med til historien hører også det at trekløveret har søkt assistanse hos nærmere førti musikere fra hele Europa. Alle interne- som eksterne bidrag er flettet sammen og skapt dette solide verket.

Resultatet er et album som på beveger seg mellom de helt store elektroniske beatsentrerte toner, og til langt mer tilbakestrukkne hyggelåter. I det hele tatt er det mye å gripe fatt i her. Og enten man er en hiphoper, funker, jazzer eller elektrohode, vil det være mulig å finne noe her som vil være av interesse.

Beatitude er ganske enkelt en av de skivene man glatt kan høre på tre ganger etter hverandre. Uten å bli det spor lei. Dette nettopp fordi låtmaterialet er såpass variert som det i dette tilfellet faktisk er.

Vi trenger utgivelser som dette av og til. Plater som forener studiomusikere og sampler til en enste stor gryte av drivende god elektronisk musikk. For det er det denne utgivelsen er; en på alle måter strålende ambassadør for hiphopinspirert elektronika.

Albumet er videre akkurat så godt at fristelsen for å gi dette til en antielektroniker til jul er overhengende. Men på samme tid skal man ikke legge skjul på at dette også er et vitnesbyrd som bekrefter at elektronika er en sjanger vedkommende forlengst burde ha satt av mere tid til.

Kort og godt et dette en av de platene som tilfører mest fornuft innen for dette segmentet av populærmusikk akkurat nå.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.