12 Memories – Et stort gjesp

12 Memories – Et stort gjesp

Skottene kan være så hyggelige de bare vil, men det redder dem ikke fra at gruppens fjerde studioalbum står tilbake som et stort og langtekkelig seigt gjesp. En og annen detalj fra 12 Memories kan riktignok minne om gammel storhet, men Travis fremstår i det store og det hele her mest som et trett og slitent band som har lagt sine beste år bak seg.

Singelen Re-Offender er ett av ytterst få innslag som tilfredsstiller de kvalitative kravene Travis selv har bidratt til å bygge opp rundt seg selv gjennom sine mange tidligere nærmest perfekte popkomposisjoner. Denne gang fremstår ikke Fran Healey og kompani som annet enn et knippe sutrete popmusikere med annet på hjertet enn å få ut et album til – kanskje i den hensikt å bli ferdig med kontrakten de har med Sony Music?

Når låtene i seg selv ikke er sterke nok i seg selv, hjelper det ikke spesielt mye på totalinntrykket at produksjonen – her ivaretatt av Steve Orchard i samarbeid med Travis selv – virker intetsigende og alt annet enn målrettet. Med det resultat av 12 Memories står tilbake som en særdeles svak utgivelse fra denne kanten.

Det er bare å krysse fingrene for at Travis er i bedre form når de inntar scener i våre største byer på sin nært forestående norgesturne i neste måned.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.