Life For Rent – Mer av det samme

Life For Rent – Mer av det samme

Didos debut No Angel var en braksuksess. Det kan ingen bestride. Med myke melankolske sanger og semi-elektroniske rytmer vant den søte jenta fra England hjertene til en hel verden av mennesker på jakt etter noe som var behagelig å høre på.

For det er først og fremst det Dido er. Behagelig. Å høre på. Bakgrunnsmusikk. Som ingen kan mislike. Hun er en av få artister man kan sette på på kontoret uten at noen kommer til å klage. Ikke rart hun ble så populær. Og nå er hun altså ute med sitt andre album, Life For Rent. Blir noen overrasket om det viser seg at oppfølgeren er mer av det samme? Neppe.

Dido er ett samarbeidsprosjekt mellom Dido Florian Cloud deBounevialle Armstrong og hennes eldre bror Rollo Armstrong, sistnevnte kanskje best kjent fra Faithless. Oppskriften er enkel: Rollo hamrer sammen noen myke ambientrytmer og legger over litt keyboards og akustiske gitarer, mens Dido på toppen av alt synger om tapt kjærlighet og nære venner med sukkersøt hes stemme på toppen. Resultatet er en lett naiv og sukkersøt samling av lykke-melankolske(!) sanger som selger som varme klær om vinteren. Og som de varme klærne, varmer Dido hjertene til alle som hører på henne. Dersom de ikke kjeder seg ihjel først da…

Life For Rent kunne like gjerne vært kalt No Angel 2, for platene er så og si identiske. Fra debuten til denne utgivelsen eksisterer det omtrent ingen utvikling – verken musikalsk eller prestasjonsmessig. Men det er forsåvidt helt greit. Dido har funnet en oppskrift som fungerer, så hvorfor endre den når folk egentlig bare vil ha mer av det samme?

Musikken appellerer til folk som vil ha noe trygt og stabilt i livet. Den er soundtracket for fjortisjenter med kjærlighetssorg, den siste sangen på skoledansen, en varm peis en sen høstkveld, bakgrunnsmusikk for tenåringens seksuelle debut. Myk, varm og behagelig. Intet mer – intet mindre!

Dido skriver musikk for dem som liker musikken hennes. Dersom du falt for det forrige albumet hennes og karakteriserer det som en bra utgivelse, da kommer du garantert til å like dette også! Hvis du derimot er ute etter en utvikling, så er det lite å hente her.

Morten Rand-Hendriksen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.