Vilka Tror Vi At Vi Är – Fantasiløse kosesvensker

Vilka Tror Vi At Vi Är – Fantasiløse kosesvensker

Kanskje dette orkesteret skal bli et av de som aldri slutter å gi ut kvalitetsmusikk, tenkte kanskje flere av oss etter Kaos dukket opp for to år tilbake.

Men på sin nye fullengder, Vilka Tror Vi At Vi Är, går det veldig trått for norgesvennene i Bo kaspers Orkester. Et eller annet har skjedd på veien, for det før rett så spennende bandet er blitt kjedelig. Låtene virrer rundt i gruppens karakteristiske tempo, uten at de makter å overbevise om annet enn man ikke trenger å kjøpe denne platen.

Bo Kaspers Orkester hadde lenge monopol på min søndagsmorgen. De hadde melodier som passet til å ligge lettere krøllet i sengen, mens man syntes skikklig synd på seg selv. De har mistet det prestisjefylte oppdraget, og klarer i dette forsøket på ingen måte å ta tilbake sin posisjon.

Saken er ikke den at Bo Kaspers ikke lenger fungerer som et band. For det gjør de! Det er tvert i mot slik at de tidligere kan ha fungert for godt, og at soundet de står for i dag ender opp med å låte så altfor striglet. Platen er hyggelig nok den, men blir dessverre aldri interessant nok i denne anmelders ører til å kunne gjenskape en tilsvarende posisjon som den de hadde før. For det meste munner låtene på Vilka Tror Vi At Vi Är ut i det for streite – langt under pari visesanger som aldri blir mer enn kjedelige å høre på.

Vilka Tror Vi At Vi Är må regnes for å være både den svakeste og tørreste utgivelsen signert disse trubadurene fra nabolandet. Albumet er likevel ikke direkte dårlig, men det er vanskelig å fri seg fra tanken om at det hele kunne ha blitt så uendelig mye bedre. Låtene er forutsigbare, uten nye tanker, og fremstår jevnt over som veldig lite interessante.

Dessverre: Dette er og blir en kjedelig plate! Selv etter å virkelig å ha prøvd å finne frem til ting som trekker dette opp fra middelmådighetens kjeller, ender visen bare i moll.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.