Sound Of The Underground – Unødvendig listefyll

Sound Of The Underground – Unødvendig listefyll

Tittellåta Sound Of The Underground er første spor ut på plata, og er et klart singelvalg med sin oppskriftsmessige fengende stil. Likevel er neste spor, No Good Advice, en tanke mer interessant. Nok en gang er det den radiovennlige hitproduserende popmusikken som står i fokus. Men akkurat her heller bandet noe mer mot åttitallspop og tankene føres merkelig nok mot et band som The Sounds.

Girls Aloud er slett ikke noe poppunk eller electroclash band, men innimellom har de spor av den energien som langt mer ”ubehøvlede” band kan oppvise. Mesteparten av tiden igjen låter imidlertid Sound Of The Underground meget glattprodusert. Some Kind Of Miracle er et godt eksempel på sistnevnte, en sang som med letthet kunne sneket seg ubemerket inn på en samleskive av den typen det går 13 av på dusinet.

Musikken Girls Aloud fremviser på dette albumet vil etter stor sannsynlighet være å finne på tv-kanaler og radio, og det er strengt tatt ikke noe annet sted den hører hjemme. I lyttende stund høres det nemlig nokså ”kjett” ut å skulle befinne seg på en Girls Aloud konsert. Der Spice Girls var definisjonen på et fenomen, og dermed oppnådde behørig suksess, er Girls Alound ikke annet enn litt unødvendige. Disse skoene har det vært trådd i før, for å si det sånn. Det er synd å si det, men når TV-selskapene skal lage slike konseptband, så er det temmelig forutsigbart hva resultatet blir.

En liten kuriositet er hva som skjer når man putter plata i en datamaskin. Det følger med et program som gjør deg i stand til å fjerne vokalen og legge på egen sang (kun på ett spor). Musikken vil da, tilsynelatende, fremstå som om du selv var i hovedrollen. Hvis man vil kan man videre ved hjelp av det samme programmet sende opptaket til venner med den samme cd’en. Men så kan man spørre seg; hvorfor skulle man ville legge sin egen vokal oppå dette? Det er ikke akkurat så himla spennende dette her.

Nei, selv om plata sikkert hadde gjort seg bra på Hits for Kids er det bare å gripe roret og styre unna. Denne gjør seg bedre i butikken enn hjemme.

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.