We’re Down Til We’re Underground – En intens hardcoreperle

We’re Down Til We’re Underground – En intens hardcoreperle

Give Up The Ghost fra Boston har gitt undertegnede en av de bedre halvtimene på lang tid, i hvert fall musikalsk sett. We’re Down Til We’re Underground er en demonstrasjon av hvordan hardcore skal spilles, og albumet kan ikke unngå å nå fram til enhver hardcorefan.

Det åpner med en kort stemningsbyggende intro, så kjapt «one-two-three-four», og vi er i gang. Hardcore akkurat slik det skal og bør låte; hardt, raskt, aggressivt, presist og melodiøst. Gode overganger og en suveren screamovokal som intenst tømmer sitt følelsesladdete hjerte bidrar videre til å heve nivået ytterligere.

De fem musikerne i bandet veksler mellom korte aggresjonsbomber og mer episke melodiøse låter med herlig oppbygging og refreng likeså. Hver eneste låt treffer. Aller best er kanskje Since Always, Bluem og A.E.I.O.U. Men med hånda på hjertet; her er det ingen svake øyeblikk å spore.

Give Up The Ghost mangler kanskje The Blood Brothers- og Black Eyes’ særegenhet i det etter hvert så velfylte hardcorelandskapet, men de oser likevel av så mye kvalitet og intensitet at kroppen begynner å riste av ren danselyst.

Når din første halvtime med We’re Down Til We’re Underground ebber ut, så vil du garantert be om mer. For dette er rett og slett veldig solid håndverk, og platen blir uten tvil å finne høyt oppe på denne skribents oppsummering av plateåret 2003.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.