Tolv rustne strenger – Rustne og sjarmerende

Tolv rustne strenger – Rustne og sjarmerende

En av Harald Eias mange karakterer, rocktekstforfatteren, mener at låter der både tekst og musikk er skrevet samme person, umulig kan bli bra. Han om det, men Ole Paus og Jonas Fjeld er et par som faktisk deler på oppgavene. Musikken er stort sett skrevet av Fjeld, og tekstene av Paus.

Dansegalla I En Andedam er muligens platas artigste spor. Det er en erketypisk Ole Paus-tekst, med skarpe ord om den norske politiske hverdagen: ”En gris har kommet hjem fra Spaniens land / Nå shaker han som bare spanske griser kan / Han disser i medisteren og hoier: / Hvem er det aller største dyret i bassenget her?». At låta avsluttes med hauger av samples fra politiske debatter gjør ikke bildet av skrål i en andedam svakere.

Videre blir Hjalmar Johansen hyllet med et eget spor, med det noe naivistiske poenget om at han var den beste til å fryse.

Så Vakker Du Er er en flott låt der Paus er kreditert for både tekst og musikk. Her synger han på sitt særegne småkoselige vis, og skaper uten tvil en kandidat til platas mest sjarmerende bidrag.

Tolv Rustne Strenger er en plate med mye variert stoff, både tekstmessig og musikalsk. Det spenner fra morsomme, politiske betraktninger, til naiv romantikk, til melankoli og lavmælt erindring. Musikalsk spenner det fra spretten bluesrock til musikalske sjelsmaleri. Tolv Rustne Strenger er absolutt en plate som plasserer seg trygt i rekka av solida plater fra de to artistene, men noe utpreget nytt finner du ikke her.

Ørjan Skien

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.