This Smells Fishy – Lite fiksfakseri, mye rock

This Smells Fishy – Lite fiksfakseri, mye rock

The Rooph består av Eirik Søreide (vokal, gitar), Erik Rogstad (gitar, kor), Tore Jacobsen (bass) og Tore Halten (trommer, kor). Bandet uttrykker en misnøye med alt fiksfakseri som tar oppmerksomheten bort fra musikk og låter; det være seg elektronikk, datamaskiner eller samples. Heller ikke lettkledde dansere skal en finne på The Roophs konserter.

Det er for så vidt ikke en ny og revolusjonerende ting at man går i et retrospor, tar et dypdykk i eldre musikk, og lar seg inspirere av låter og instrumentbruk. Og verden har til tider sett at det kan bli mye store ord og lite spennende musikk når unge artister skal la seg inspirere av seksti- og syttitallsmusikk, og gjør et stort poeng ut av det. Men The Rooph lager låter som er så solide at de tåler å bli saumfart.

Not That Nice starter med tekstlinja «I belive in yesterday». Dermed er referanser til eldre rock etablert. Not That Nice er en bra låt, og én gjennomhøring er alt låta trenger for å så et ønske om å bli spilt igjen. Den som ventet på gammelmodig rock blir nok skuffet, for her er det ungdommlig driv og energi som slår gjennom.

Spacedog greier også å få rockefoten i sving med sine fete gitarriff og faste trommer. Spacedog og Not That Nice er muligens de to låtene som virkelig gjør This Smells Fishy til en mer enn habil debut-EP.

Det sies at en målgruppe til The Rooph er det unge publikummet som er vokst opp med minidisk i lomma, og som bør bli presentert for musikk som kan regnes som en hyllest til cordfløyelens gullalder. Og så lenge bandet serverer låter som på denne EP-en, så er det bare å sjekke ut det litt skranglete, men veldig drivende bandet.

Ørjan Skien

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.