The Diary Of Alicia Keys – En ung souldronning

The Diary Of Alicia Keys – En ung souldronning

Alicia Keys er kanskje ung, men du verden hvilken voksen musikk hun lager. Ikke slik å forstå at hun utøver et uttrykk som er gammelmodig. Men tvert i mot en musikk som både reflekterer god soultradisjon, samtidig som den ser fremover og lager sitt eget tilsnitt innefor nu-soulen.

Der andre, nye soulartister lener seg i alt for stor grad på hits-materiale, gjør Keys ting på sin egen måte. Det er tilgjengelig, og fint uten å bli spekulativt eller kjedelig. Mens førstesingelen You Don’t Know My Name går på radioen kan den kanskje virke som en tam, og heller lite tiltrekkende smaksprøve. Men når den kommer inn i sin naturlige sammenheng, blir den, som ved et trylleslag, ikke lenger så flat som når den nytes løsrevet.

The Diary Of Alicia Keys er en plate som blander elementer av sløy hip hop, deilig pop og klasse soul. Lyden på platen er uovertruffen, og en føler nakkehårene reise seg når Keys finner frem den ene gode melodien etter den andre. Fra og med den smukt Timbaland produserte Heartburn igjennom den tydelig Lauryn Hill inspirerte If I Was Your Woman/Walk On By til den übertette So Simple rekker man å bli forelsket oppover ørene i musikken til Keys.

Det er intet mindre enn en av årtes mest komplette soulutgivelser. Hvilket resulterer i at Alicia Keys som artist, tar et godt byks på undertegnedes ansiennitetskala. Bra jobbet, og vi gleder oss til fortsettelsen!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.