White Diary – Fremtiden i deres hender

White Diary – Fremtiden i deres hender

Silver har vært et band siden 1997, og har etter hvert opparbeidet seg status som et av landets mest lovende grupper. Først og fremst gjennom den sagnomsuste opptredenen under by:larm i Tromsø for tre år siden, og en håndfull lo-fi demo utgivelser.

Grunnen til at gruppen har ventet så lenge med å slippe debutalbumet er såre enkel. De følte seg ikke klare for gi ut et hastverksalbum i kjølvannet av hypen fra by:larm. Gjengen ville heller vente til de hadde et album som holdt stand, og ville ikke slippe en slappfisk langspiller på direkten. Og etter å ha hørt på White Diary over en lengre periode, må man si seg enig i deres resonnement. Det er mye bedre å ta den tiden man trenger, og heller kline til når det først skal presteres.

For slik denne anmelderen ser det, er det akkurat det kvintetten i Silver har gjort. De leverer en debut som er kort og upolert, samtidig som den er smart og taktfullt bygget opp. White Diary er ikke en plate som sitter med en gang, men som må gis tid i spilleren for å ytes rettferdighet.

Og etter hvert som den kommer seg, blir det garantert god stemning rundt stereoanlegget ditt. Det vil si når en debutplate byr på knall låter som The Emptines, den konstant yppale Gentlemen’s Blues (Riot 1-2-3) i spann med skivas beste spor Evacuate (Sin Fix Journal) må bedømmelsen bli bra. Gjennomgående flotte melodier, blandet sammen med en ikke ueffen dose glam og gode tekster sørger for at dette blir et høydepunkt så langt inn i det nye plateåret.

Det eneste åpenbare minuset på denne utgivelsen er sistesporet Angels Calling. Etter å ha vist glimt av storhet hele skiva igjennom, knoter det seg til mot slutten. Det vil si når de prøver seg på en ballade som ikke blir mye mer enn kjedelig. Og ender med opp som et ufortjent antiklimaks for en ellers så gledelig skivedebut.

Uansett seiler White Diary opp som en tidlig kandidat til årets norske debutplate. Og vil helt sikkert bli en av de platene man ha i samlingen før året er omme. Så bruk litt tid på å bli kjent med dem nå før det helt sikkert tar av om noen måneder.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.