Liberation Songs To Benefit Peta – Kjedelig punksamler

Liberation Songs To Benefit Peta – Kjedelig punksamler

Vi snakker altså om en samleplate fra punkselskapet Fat Wreck Records der overskuddet går til organisasjonen People For The Ethical Treatment Of Animals, forkortet PETA. Siden Panorama er en musikkavis, og ikke et politisk talerør for eller mot militant dyrevern, lar vi den politiske siden ved dette produktet ligge. Vi konsentrerer oss om musikken.

Liberation Songs To Benefit PETA en broket og lite inspirerende introduksjon til noe av det som finnes av amerikansk punkmusikk. Her er selvsagt flere Fat Wreck-band, men også band fra en rekke andre selskap.

Mest kjent på denne skiva er nok NOFX som bidrar med låten Clams Have Feelings Too. Det er en morsom låt fra et morsomt band, og frontfigur Fat Mike er dessuten en av initiativtakerne til prosjektet. Morsomme er også Goldfinger med sin komposisjon Fuck Ted Nugent. Men særlig bra musikk er det dog ikke.

Best på skiva er den akustiske versjonen av Lifestyles Of The Rich And Famoues med Good Charlotte – en aldeles herlig poplåt både i denne utgaven og i originalversjon. Ellers går det for det meste i kjappe og melodiøse låter som er signert av både kjente og ukjente band.

Det eneste bandet denne anmelderen umiddelbart fikk lyst å sjekke ut, var Despaarecidos som bidrar med låta Man And Wife, The Latter (Damaged Goods). Da er vi oppe i omtrent to-tre gode låter av totalt 16.

Sarte sjeler bør tenke seg godt om før de ser gjennom filmsnutten som ligger på CD-ROM-delen. Den inneholder blant annet sterke scener fra slakterier og fjøs. Ekkelt!

Øyvind Svaleng

Bibliotekkonsulent, bosatt i Drammen. Twitter: @swazi98chafin Last.fm: last.fm/user/Swazi Rateyourmusic: rateyourmusic.com/~swazi98chafin

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.