Is My Head Still On? – Tøff poprock fra nytt multitalent

Is My Head Still On? – Tøff poprock fra nytt multitalent

Tiger Lou er Rasmus Kellerman. Han er en 23 år gammel svenske som spiller alle instrumentene på debut skiva, Is My Head Still On?, selv.

Tidligere har han gitt ut to syvtommere på labelen Startracks. Selskapets hjemmeside er stappfull av nyttig informasjon, og kan blant annet fortelle at denne mannen er gift. Dessuten liker han hunder og film, så vet du det.

For å starte med slutten: Denne skiva er fullspekket av melodiøse og fengende poprock-låter som sitter bedre for hver gjennomspilling.

Den såre, men kraftfulle, vokalen gjør seg perfekt i lydbildet som består av alt fra mektig koring, som i The Sound Of Crickets, via teatralsk piano på Warmth, til funky og catchy gitartrøkk i The Wake / Horray Horray. Melodisk sett er albumet en genistrek. Tekstmessig er sangene også elegante nok.

Det største plusset med Is My Head Still On?, og det som gjør at plata skiller seg ut i myldret av utgivelser innenfor segmentet, er at alle låtene er gjennomført gode – og samtidig veldig forskjellige. Den legendariske røde tråden er tilstede. Det blir aldri kjedelig eller monotont fordi mannen behersker og tør å benytte seg av alt fra blåseinstrumenter til orgler. Ikke minst lager han det man må kunne kalle skikkelig poprock.

For alle dere som liker sjangeren er dette en skive som absolutt bør inngå i samlingen. Is My Head Still On? fortjener oppmerksomhet!

Tore Meek

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.