Ring & His Absinthe Cloud – Altfor skranglete

Ring & His Absinthe Cloud – Altfor skranglete

Den småsære sørlendingen Filip Ring Andersen er altså ute med en ny fullengder under navnet Ring. Ring & His Absinthe Cloud er en fullstendig skranglete og småpsykedelisk plate i lofi-landet.

Med seg har han svært mange gjesterartister av ymse størrelser som får lov til å bidra på forskjellig vis. Albumet er i tillegg spilt inn over ganske så mange merkelige steder; som i garasjer og hønsehus for å nevne noen. Alt dette er med på krydre uttrykket og gjøre albumet til en reise gjennom forskjellige stemninger..

Her finnes spennende arrangementer, naive tilnærmelser og ellers mye sært. Ganske så originalt og annerledes her til lands. Men er det noe bra? Vel, det kan være spennende å høre på Rings små melodier. Samtidig er det er så få gode melodier å spore at det kan virke som om fokus er lagt på det å lage det sært og annerledes. Og det lykkes egentlig ikke Ring spesielt godt med her. Vokalen er til tider i tillegg både ubehagelig og falsk, noe som ikke akkurat bidrar til å trekke opp helhetsinntrykket nevneverdig.

Noen få ganger treffer Ring imidlertid riktig med sin skranglete visjon. Slik som i Don’t Believe In A Mushroom – en lett, god og fengende melodi som frambringer smilet uten problemer. Helgenen Thomas Hansen likte faktisk denne låten så godt at han faktisk har coveret den. Ellers blir det hele hakket for skranglete og / eller anonymt.

Det skal likevel bli riktig spennende å følge Ring videre. Han virker å være en kompromissløs mann med et mål for øye: Å lykkes med sin egen greie. For dersom fokuset endres litt, kan resultatet bli ganske så bra.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.