Motel California – Solfylt samling

Motel California – Solfylt samling

De akustiske gitarene, de forsiktige gitarsoloene og de pene vokalharmoniene som preget det musikalske uttrykket på den amerikanske vestkysten på begynnelsen av syttitallet, høres nesten litt komisk ut idag, og ikke alt som presenteres på Motel California har tålt den beryktede tidens tann. Man bør nemlig ha en sterk mage for å tåle store doser av Loggins & Messina, Dan Fogelberg og deres softrock-likesinnende.

Likevel er tåler flere av de fremste eksponentene av vestkystrocken fremdeles et gjenhør i 2004. Pocos A Good Feelin’ To Know, Roger McGuinns versjon av Tom Pettys American Girl og ikke minst Nitty Grittys Dirt Band perle Mr. Bojangles låter fremdeles forfriskende. Sammen med The Byrds’ Chestnut Mare og These Days fremført av Gregg Allman, er dette samlingens høydepunkter. I tillegg har prosjektlederne Tom Skjeklesæther og Erik Eken gjort plass til våre egne countryrockutøvere Flying Norwegians og de har slett ingenting å skamme seg over- verken Skjeklesæther og Eken eller Flying Norwegians.

Selv om reportoaret er av varierende kvalitet og at tiden har fart relativt stygt med en del av musikken, er Motel California en god og representativ samling av countryinspirert popmusikk ”the californian way”.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.